בדיקת Pet CT עזרה בפיענוח

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/04/2019 | 18:52 | מאת: Deby66

שלום 7 שנים חליתי בסרטן השד. עברתי למפקטומי והקרנות. כחלק מבירור מקיף לכאבי גב שהחלו לפני כשנה, נשלחתי לבצע בדיקת Pet ct, להלן התוצאות ( רשמתי רק את הממצאים הלא תקינים ): חזה:קליטה פתולוגית של Fdg בעוצמה גבוהה בבלוטות בבית שחי ימין עד 1.2ס"מ גדלו בהשוואה לבדיקת ct קודמת ( שבוצעה ב-2/2018). מצב לאחר למפקטומי משמאל. בלוטות קטנות בבית שחי שמאל ללא קליטה פתולוגית של fdg בטן ואגן: קליטה פתולוגית של fdg בבלוטות במפשעות דו"צ עד 1.4סמ יש לציין שבדיקות ה-PLT בשנים האחרונות הוא בסביבות ה-100,000 אשמח לעזרה עם פענוח הנ"ל והאם מדובר בהכרח בלימפומה או יכול להיות משהו אחר. שאר בדיקות הדם שלי תקינות.

קשה לענות כיוון שהבלוטות קטנות מאד אך יש בהן קליטה מוגברת. יתכן שידרש מעקב ע"י CT עוד מספר חודשים או לחילופין ביופסיה מבלוטה. יש צורך ביעוץ המטולוגי מסודר.

מנהל פורום המטולוגיה