כדור אימברוביקה ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/03/2019 | 19:14 | מאת: כרמלה

אמי בת 70. חולה CLL, בשנתיים האחרונות לוקחת כדור אימברוביקה, ועם זאת באות המון תועפות לוואי, שאכן רשומות בדף הנלווה לכדורים, כמו: כאבים בעצמות, פצעים בפה, שלשול, כאב בטן. כאבים ברגלים. כשהיא הולכת לביקורת בבית חולים, הרופא אומר לה שזה לא מהכדור. רציתי לשאול האם התופעות הללו הן אכן מהכדור ? או שלא כמו שהרופא אומר. האם יש עוד אנשים המשתמשים בכדור הזה, האם גם להם זה משפיע עם התופעות לוואי, איך מתמודדים עם הכדור והתופעות הלוואי? תודה.

הטיפול האימברוביקה יעיל מאד נגד cll וידוע כי גורם לשלשול אך לרב בחודשים הראשונים לנטילת התרופה ופחות לאחר מכן. לגבי התופעות האחרות, פחות שכיחות. גם במטופלים שלי. לעיתים קשה להחליט אם תופעות לוואי קשורות לתרופה. כיוון שהתרופה מצילת חיים ואם תופעות הלוואי נסבלות במקרים רבים מומלץ להמשיך ליטול את התרופה. ניתן לקחת טיפול תומך כמו משככי כאב. כמובן תוך מעקב המטולוגי מסודר.

מנהל פורום המטולוגיה