ביופסיה בבלוטת הלימפה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/03/2019 | 18:44 | מאת: מור

שלום רב, בעלי בן 30 בריא מאז גיל ילדות יש לו בלוטת לימפה מאחורי אוזן שמאל שמעט נפוחה. לפעמים מתנפחת וחוזרת לעצמה. לפי כחודש ניגשנו למיון מאחר והבלוטה התנפחה ודאגנו. לקחו לו ביופסיה וקיבלנו תשובה מאוד מדאיגה שאומרת שבחומר שנלקח יש כמות זעירה שמעלה חשד למחלת הודג׳קין. הופנינו להמטולוג שאמר שמאחר והכמות שנלקחה הייתה זעירה לא היה מספיק עדות כדי לאבחן את המחלה ואי אפשר לקחת ביופסיה חדשה מאחר והבלוטה התכווצה והיא בקושי סמ 1 ואין מאיפה לקחת. הוא בדק את בעלי ולא ראה עוד ממצאים שמעלים חשד למחלה אך שלח אותו לעשות סיטי צוואר ובטן. אנחנו מאוד מודאגים. מהרגע שאמרו לנו שמדובר בסרטן אנחנו לא מפסיקים לחשוב על זה. ובנוסף לא מבינים מה הכוונה שבחומר שנלקח נמצאה עדות למחלה. אם יש עדות זה אומר שיש לו את המחלה? אנחנו מאוד נשמח למענה ומודים מאוד.

המקרה נשמע מורכב וקשה לענות. האבחנה נעשית על פי הפתולוגיה וזה תלוי בגודל ואיכות הדגימה. במקרים של חשד ללימפומה כדאי לעשות petct ולא ct רגיל.

12/03/2019 | 19:48 | מאת: מור

תודה על המענה. השאלה שלי היא האם יכול להיות שנמצאה כמות זעירה שמעידה על לימפומה אבל בפועל בסופו של דבר אין לימפומה? צריך כמות מסויימת כדי לאבחן?

לעיתים כשכמות החומר הפתולוגי קטנה, קשה להגיע לאבחנה מדוייקת.

13/03/2019 | 21:03 | מאת: מור

תודה רבה לך על המענה! אני מעריכה זאת מאוד. הייתי שמחה לדעת האם במידה ומדובר חלילה בגידול, האם זה הגיוני שהבלוטה הייתה נפוחה מעט ועכשיו הנפיחות עברה ונותרה פחות מ-1 סמ?

מנהל פורום המטולוגיה