תסחיף ריאתי ודם מהפה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/02/2019 | 17:56 | מאת: נתנאל

שלום רב, אבא שלי אובחן כחולה מתסחיף ריאתי, בעקבות כך, אבא שלי לוקח מדללי דם מסוג אליקוויס פעמיים ביום (בהוראת רופא המטולוג). בזמן האחרון יוצא לו דם מהפה בבוקר ובערב, לאחר פנייה למיון שחררו אותנו פעמיים מבלי לציין מה הסיבה (CT ורנטגן תקין לטענתם). האם תופעה זו ידועה? וכיצד ניתן לטפל בה? תודה.

אלקוויס הוא מדלל דם ונטילתו כרוכה בנטיה מוגברת לדימום. במידה והדימום בכמות קטנה וההמוגלובין לא יורד בדרך כלל זה לא מסוכן. ניתן לברר עם הרופא השיניים או אא"ג האם יש בעיה בחניכיים או בלוע המסבירה את הדימום.

26/02/2019 | 18:18 | מאת: נתנאל

אני מודה לך על התשובה, האם זוהי תופעה שנתקלת בה בעבר? כמובן שבהמשך להמלצתך ביקשתי מאבי שיפנה לאא"ג. תודה.

מנהל פורום המטולוגיה