כאבי גב סימטום למחלה המטולוגית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/02/2019 | 08:45 | מאת: ברור כאבי גב

שלום אני סובלת מזה כמה חודשים מכאבים בע ש תחתון. בהמלצת רופא אורטופד לאחר בדיקת סי טי , טיפלתי בפיזיוטרפיה אצל כירופרקט ודיקור שלא עזרו. טיפול תרופתי נגד כאבים מקל לתווך ההשפעה. אורטופד אחר שלח אותי לבדיקות דם מקיפות שם התגלה כי מבנה העצם בע ש לא תקין. נשלחתי לבדיקות דם מקיפות שם התגלה כי הבטא2גלובולין מאד גבוה (2980כשהרף הגבוה לפי הכללית הוא 2300). שאר הערכים בבדיקות הדם תקינות.בבדיקת איסוף שתן לבנס ג ונס יצאה תשובה שלילית. איך ממשיכים מכאן את הברור? אודה להמלצתך.

עליה ברמת בטא 2 מיקרוגלובולין בפני עצמה היא ממצא לא ספציפי ואינה מעידה בהכרח על מחלה המטולוגית. הבנתי שאין ממצא משמעותי בCT ושתן לבנס גונס תקין. כדי לוודא שאין מחלה המטולוגית רצוי להשלים בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים בדם.

מנהל פורום המטולוגיה