פקטור 5 תורשה וטיפול בנשאות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/02/2019 | 15:52 | מאת: שי

שלום בן 42. לפני עשור ארוע dvt ברגל. אוהחנתי לאחרונה הטרוזיגוט ספקטור 5 ליידן. גם אמא ואחות בעלי הפקטור. האם יש לבדוק את ילדי ( מתחת גיל 10) להמצאות הפקטור? מבחינה סטטיסטית מה הסיכוי שהם גם נשאים? ( תורשה דומיננטית או רצסיבית ?) כמו כן עד לייעוץ מסודר כיצד מקובל לטפל?

קשה לענות בלי להכיר את ההיסטוריה האישית והמשפחתית באופן מעמיק. במצב של נשאות הטרוזיגוטיות למוטציה הסיכון שילד גם הוא יהיה נשא הוא 50 אחוז.

מנהל פורום המטולוגיה