טרומבוציטים ערכים משתנים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/02/2019 | 16:47 | מאת: ניר

שלום רב. אני בן 38 ובמעקב המטולוגי בשנתיים האחרונות. בבדיקות הדם עולה פעם אחרי פעם ערכים גבוהיים של טרומבוציטים. זה התחיל ב700 וטיפב ל800 ומשם ירד עד ל500 ובבדיקה האחרונה טיפס ל530 בערך. לא סביר שההשתנות של הערכים נובעת מטרומבוציטיס תגובתי ולא ראשוני?

רמת טרומבוציטים גבוהה יכולה להיות מצב תגובתי או כתוצאה ממחלה ראשונית אך לא ניתן להבדיל בניהם על סמך השינויים בערכי הטרומבוציטים. לרב נדרשות בדיקות מולקלריות ואף בדיקת מח עצם כדי להגיע לאבחנה.

מנהל פורום המטולוגיה