אנמיה או לא אנמיה- אשמח לסיוע שלך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/02/2019 | 09:12 | מאת: נועה

היי ד ר אודית, שמי נועה ואני בת 30 + . מזה שנים אני סובלת מאנמיה ,עוד מהבדיקת דם הראשונה בתיכון (לפחות זו שאני זוכרת). בדיקות הדם שלי בשנתיים האחרונות לא הראו שיפור עז , בעוד אני נוטלת 3 סוגי ברזל ביום במשך שנתיים לפחות בזמנים שונים(בוקר ולילה) עם ויטמין C / פרי / עגבניה. אם לומר את האמת , משהו השתנה :המוגלובין עדיין נמוך,פראטין ברזל וטרנספרין בנורמה . אשמח בבקשה לייעוץ עד לתור שלי באסף הרופא, אני מרגישה עייפות במהלך היום. תוצאות הבדיקות : 30/01/2019 -המוגלובין 	11.0 12/08/2018-המוגלובין 11.4g/dl 02/08/2017-המוגלובין 12.1 IRON 30/12 -99 µg/dl TRANSFE-303.6 mg/dl

המוגלובין 11.4 הוא כמעט תקין. יתכן שיש חסר ברזל קל. הסיבה השכיחה לחסר ברזל בנשים צעירות היא דימום ווסתי. הטיפול הוא נטילת ברזל. ניתן גן לנסות להפחית את הדימום הווסתי בהתייעצות עם רופא הנשים.

מנהל פורום המטולוגיה