חשד למולטיפל מילומה באישה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/01/2019 | 15:46 | מאת: רחלי

שלום , רציתי לברר, אישה בת 87 שנשלחה לברור למולטיפל מילומה בשל גרד ממושך. אין לה אי ספיקת כליות או אנמיה. במעבדה יש מספר תוצאות לא תקינות: LAMBDA LIGHT CHAINS B-גבוה 679 KAPA LIGHT CHAINS BL-גבוה 1540 IGG גבוה- 1661 אלבומין נמוך-51 כל השאר תקין. רציתי לשעת האם התוצאות הנל מעידות על חשד לכך? תודה

מדובר בממצאים גבוליים, ביחוד לאור אי ספיקת הכליות. חשוב להשלים בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים בדם ובשתן לאיתור חלבון חד שבטי, המאפיין מיאלומה נפוצה.

מנהל פורום המטולוגיה