PLT נמוך מהנורמה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/01/2019 | 18:42 | מאת: מירית

שלום רב, בת 32, כ-3 שנים לאחר למפקטומי והקרנות. מאז מטופלת בטמוקסיפן ודקפפטיל. (הטיפול בדקפפטיל הופסק לפני 3 חודשים). יש לי טיסה של 8 שעות וממש מתלבטת אם לקחת אספירין לפני כי גם לאספירין יש תופעות לוואי. בנוסף, בבדיקות דם הPLT יצא לי 120 והMPV יצא 13.8. (יש לציין שב3 שנים האחרונות הPLT אצלי נמוך מהנורמה) לא ממש יודעת אם יש קשר, אבל לפי מה שקראתי זה אומר שרמת הטסיות בדם נמוכה וזה בדיוק ההיפך מקרישיות יתר. אז יש לי 2 שאלות: 1. למי שנוטלת טמוקסיפן מומלץ לקחת אספירין לפני טיסה של 8 שעות? 2. האם לקיחת אספירין והעובדה שהPLT אצלי נמוך יכול לגרום נזק?

לגבי מספר הטסיות, מדובר בירידה מינימלית שאינה מהווה התווית נגד לנטילת מדללי דם. לגבי נטילת אספירין בטיסה. קשה לענות בלי להכיר את ההיסטוריה הרפואית לעומק. איני מכירה המלצה גורפת לקחת אספירין בטיסה ממושכת כאשר נוטלים טמןקסיפן. אך לעיתים, כאשר יש נטייה מוגבר לקרישיות מקובל לקחת מדלל דם לפני טיסה ממושכת. אופציה נוספת היא ללבוש בזמן הטיסה גרבי לחץ ולקום מדי פעם תוך כדי הטיסה. ממלחצה להיוועץ באונקולוג המטפל.

מנהל פורום המטולוגיה