טיפול לפוליציתמיה ראשונית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/01/2019 | 01:27 | מאת: אלון

שלום, בן 70, אובחנתי עם PV לאחר שנשללה ממאירות בביופסיה. חיובי ל-JAK2. לא סובל משום סימפטומים. לפני מס' שנים CABG*5. מטופל חצי שנה ב-HYDREA (ביחד עם אספירין שלוקח כבר מאז הניתוח). שום דבר מעבר לזה, גם לא הקזות דם. כרגע בבדיקות דם HB 16 MCV 103. HCT 44. בבדיקה קודמת שלושה חודשים קודם לכן 17, 102, 50 בהתאמה. על פניו נראה ששום דבר לא זז אבל הרופא המליץ להמשיך עם HYDREA. האם לא הגיע הזמן לשקול טיפול אחר ?

הטיפול בהידראה מומלץ ומטרתו להוריד את רמת ההמוגלובין וההמטוקריט וכך להפחית את הסיכון לקרישי דם. ערך המטרה הוא המטוקריט פחות מ45 ונראה שהגעת אליו. כך שכדאי להמשיך בטיפול זה תוך מעקב מסודר אצל המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה