בלוטות לימפה מוגדלות וספירת דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/01/2019 | 06:04 | מאת: Efraty

שלום רב, מזה חודשיים יש לי בלוטות לימפה מוגדלות מתחת ללסת. הגדולה ביניהן 3 ס"מ (באולטרסאונד). בוצעה ביופסית מחט שלא העלתה תוצאות, והופנתי לביופסיה ניתוחית לצד זה אני סובלת מחתכים וכיבים בחניכיים מעל שלושה חודשים, עייפות קיצונית וירידה קלה במשקל בספירת הדם ערכי ANC 9.4. האם לספירת הדם יש משמעות לאור הסימפטומים האלה? זה ערך גבוה השאלה האם הוא חריג? אם רלוונטי בבדיקת דם לפני חודש הערך היה תקין תודה מראש

ערך הanc אינו ממצא ספציפי ומוגבר בסיטואציות רפואיות רבות. מבחינה המטולוגית נשמע כי הדבר החשוב הוא להשלים את הביופסיה.

מנהל פורום המטולוגיה