שלום. בדיקת אפיון תאים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/01/2019 | 01:42 | מאת: אני

שלום. אני בת 29. סובלת מזה שנתיים וחצי מפריחה לא מוסברת . במהלך הברור האחרון שנעשה.. נמצא בבדיקות דם. גמא גלובלין גבוה. 20.2 (ערך עליון 18). לאחרונה הייתי במרפאת עור קיבלתי תשובה של הביופסיה מהעור. ונכתב שם cd30 cd68 scattered histiocytes ki67 10% . זה חלק מהדברים שנכתבו. השאלה שלי. למה שלחו אותי לבדיקת tcr. וגם לבדיקת facs מיון תאים.? קצת מלחיץ אותי. אמרו לי לעשות בדיקת א"ס של בלוטות הלימפה בצוואר בית שחי ומפשעות. אני מודאגת. כן ב 4 חודשים האחרונים יש לי בלוטות מוגדלות בצוואר. שגדלות וקטנות... ועייפות תמידית. אבל לא הסבירו לי למה הבדיקות הללו. אודה מאד למענה.

קשה לדעת במה מדובר בלי לראות את תשובת הביופסיה

09/01/2019 | 21:57 | מאת: אני

מלוא תשובת הביופסיה- skin left arm' psoriasiform dematitis. pas stain is negative for fugi. alcian blue does not show mucin depsits. cd3 show minimal . exocytosis cd4 cd8-2 ' cd7 not decreased' cd30- cd68 scattered histiocytes' k167- 10% זן. התשובה לבדיקת ביופסיה שקיבלתי. ונשלחתי לבצע את הבדיקות- facs ובדיקת tcr האם חוששים לממאירות? האם זה קשור לזה שיש לה בלוטות לימפה בצוואר שגדלות וקטנות לסרוגין אני חוששת. אודה מאד מאד למענה!

מנהל פורום המטולוגיה