פוריות בנטילת תרופה הידראה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/12/2018 | 12:35 | מאת: אלישבע

בעלי לוקח הידראה והתמונה בנושא הפוריות לא ברורה לנו לחלוטין, האם בכלל ניתן להכנס להריון או שחובה לקחת מניעה. הבעייתיות בפוריות היא רק תופעת לוואי נדירה או שהיא תוצאה מידית?

הטיפול בהידראה פוגע בזרע ובביצית ולכן כניסה להריון כאשר האם או האב נוטלים הידראה כרוכה בסיכון לסיבוכי הריון ונזק לעובר. לכן יש להפסיק את הטיפול בהידראה זמו מה לפני הכניסה להריון ולקחת טיפול חלופי עד חידוש ההידראה. במידה ויש תוכנית להריון רצוי לתכנן זאת מראש בצורה מסודרת עם ההמטולוג המטפל.

מנהל פורום המטולוגיה