האם מדובר ב TTP ? בבקשה עזרתך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/11/2018 | 16:18 | מאת: TTP

אני בת 37.בחודשים האחרונים התפתחה פריחה ב 2 הירכיים של נקודות אדומות + גרד חזק. בנוסף לפריחה ולגרד נוצרו שטפי דם קטנים. בנוסף ובמקביל, תחושת בעירה וחום בלחי השמאלית לסירוגין. מעיון שלי באינטרנט רשום שגרד ופריחה + תופעה נוירולוגית יכול להצביע על מחלה קשה בשם TTP. האם אכן כך? איזה בדיקות דם עלי לעשות ולאיזה רופא באיזו התמחות עלי לפנות. בבקשה עזרתך המקצועית והמלומדת. מאוד חרדה וחוששת.... תודה רבה

TTP היא מחלה דרמטית המתפתחת במהירות, לרב המטופל נזקק לטיפול דחוף באישפוז וזה לא נשמע מתאים לסיפור שלך. בעיקרון ניתן לאבחן TTP על ידי תוצאות ספירת הדם, משטח הדם, כמות רטיקולוציטים וערכי LDH ותפקודי כבד.

מנהל פורום המטולוגיה