קרישיות יתר לאחר הפלות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/11/2018 | 08:09 | מאת: מורן

היי לאחר 3 הפלות רצופות נשלחתי לבדיקת קרישיות. אחת הבדיקות PROT-S ANTIGEN (FREE יצאה נמוכה ובצבע אדום 47% (מתוך 50-120) האם זה אומר שיש בעיית קרישיות ואצטרך קלקסן בהריון ובטיפולי פוריות? תודה מראש

הרמה גבולית אך נמוכה. יש לוודא שלא נלקחה בזמן הריון או בזמן נטילת גלולות למניעת הריון שגורמים לירידה ברמת חלבון C. קרוב לוודאי שכדאי לחזור על הבדיקה. אין הנחיה ברורה לטיפול בקלקסאן בהריון על סמך בדיקה זו בלבד. ההחלטה על טיפול בקלקסאן דורשת הערכה מקיפה של ההיסטוריה הרפואית ותוצאות נוספות מבירור קרישיות היתר.

מנהל פורום המטולוגיה