חלבון גבוה.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/11/2018 | 19:13 | מאת: א

שלום. אני חייל בן 19. בבדיקת דם מספטמבר חלבון 9 אלבומין 5.2 אחרי חודש חלבון 8.5. נשלחתי לפנימאי. כדי לחסוך זמן ביקשתי מהרופא שיתן לי בדיקת spep ורמת אימונוגלובולינים. הוא נתן לי בדיקת אימונואלקטרופוזה. האם זו אותה בדיקה כמו רמת אימונוגלובולינים? אני מבין שזו לא הבדיקה spep אבל האם היא מספיקה כדי לשלול מיאלומה?

הבדיקה החשובה כדי לשלול מיאלומה היא אלקטרופורזה של חלבונים שמטרתה לזהות חלבון מונוקלונלי המאפיין מחלות כמו מיאלומה נפוצה.

מנהל פורום המטולוגיה