זמן לבניית כריש בווריד ולפירוקו

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/11/2018 | 16:01 | מאת: גונן

מה סדר גודל של הזמן (דקות/שעות/ימים/שבועות/חודשים...) שלוקח לטרומבוס להיווצר בווריד העמוק ברגל ולהתבסס לסתימה מלאה? ומצד שני מה סדר גודל הזמן שלוקח לגוף (בהנחה שאין בעיות יוצאות דופן בקרישיות) לפרק אותו כאשר לוקחים קלקסן/קסרלטו.

קריש בוריד עמוק הוא אירוע חריף, קשה לדעת בתוך כמה זמן מתפתח, כנראה בסדר גודל של שעות. טיפול במדללי דם מונע התקדמות הקריש אך לא בהכרח לפירוק שלו, כך ששרידים של קריש יכולים להשאר גם שנים.

מנהל פורום המטולוגיה