ירידה ב wbc תוך 3 ימים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/11/2018 | 14:26 | מאת: שרון

שלום! אבי בן 57.היו לו 3 ימים חום עד 38.3 ושיעול.ספירה תקינה(4.6 לויקוציטים) וסי אר פי- 20.כרגע החום ירד. סי אר פי תקין.אך בספירה רמת הלויקציטים ירדו ל3.5. האם יתכן שהלויקוציטים יורדים אחרי שהחום יורד?האם אופטלגין עלול לגרום לירידה בתאים הלבנים?הבדיקות נערכו בהפרש של 3 ימים. אשמח לתגובתך. תודה. שרון

הערך החשוב הוא מספר הנויטרופילים האבסולוטי. מחלה וירלית יכולה לגרום לירידה במספר התאים הלבנים גם באיחור קל. במידה ובהמשך אין התאוששות אן יש החמרה מומלץ לפנותלבירור המטולוגי. אופטלגין באופן נדיר יכול לגרום לירידה בתאים הלבנים ואז הירידה לרב היא קיצונית. כך שזה נשמע פחות מתאים למקרה זה.

מנהל פורום המטולוגיה