טלסמיה בהריון ? לי ולבן זוגי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/10/2018 | 22:47 | מאת: לירן אושרי

היי, בהמשך לשאלתי לגביי כשקיבלתי ערכים אלו בהריון בה ענית כי לרוב כשmcv תקין אין טלסמיה- רופא המשפחה התבקש לרשום לבעלי בדיקת המוגלובין ep אך רשם לבעלי בדיקות ואלו התוצאות: HB- 16.2 MCH- 32.2 MCHC- 32 MCV- 100.8 MPV- 9.4 PLT- 259 בנוסף נרשמו לו הבדיקות הבאות (עבורן טרם חזרה תשובה): GLOBULIN ALPHA-1+2, GLOBULIN BETA1+2, GLOBULIN GAMA. מבקשת לדעת האם נראה כי יש לו טלסמיה? כמו כן האם הערכים הנ"ל (גלובולין) שטרם חזרו רלוונטים לאבחנה של טלסמיה? תודה רבה!

לבדיקת גלובולונים אין קשר לטלסמיה. כנראה היה בלבול הין בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים לבדיקת אלקטרופרזה של המוגלובין. כאשר mcv אינו נמוך קרוב לוודאי לא מדובר בטלסמיה.

מנהל פורום המטולוגיה