האם ניצן לאבחן בבדיקת דם פשוטה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/09/2018 | 17:55 | מאת: מיה

שלום רב, האם ניתן לדעת בבדיקת דם פשוטה CBC אם אובחנו תאים לא תקינים כמו תאי blast? נוטרופוניה יכולה להיות קשורה לאיזה סוג של לוקימיה?

ניתן לראות תאים "בלסטים" בבדיקת דם בחלק מהמקרים של לויקומיה, אך לא בכולם. בחלק מהמקרים המחשב שמבצע את בדיקת הדם יכול לזהות "בלסטים" אך לא בכל המקרים. נויטורפניה יכולה להיות בכל סוגי הלויקומיה - אך במרבית המקרים של נויטורפניה- לא מדובר בלויקומיה.

21/09/2018 | 02:49 | מאת: מיה

תודה רבה

21/09/2018 | 02:53 | מאת: מיה

באיזה סוג של בדיקת דם ניתן לאבחן תאים באלסטיים? האם (במידה ורובינו כאלה תאים) זה בדרך כלל מצויין בדו״ח הבדיקה או לא תמיד?

אבחנה של לויקמיה נעשית על ידי המטולוג בשילוב של בדיקת דם, משטח דם ובדיקת מח עצם.

מנהל פורום המטולוגיה