jak2 שוב לא ברורה לי התוצאה הזאת

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/09/2018 | 03:40 | מאת: קרן

היי, בת 34 ובהריון. הרופא חושד בתרומבוציטמיה ראשונית לדעתי. jak2 יצא כבר פעמיים ללא תשובה ברורה! ״יש חשד ל..אנא לחזור עוד כמה חודשים״...מה עושים? מה התוצאה הזאת אומרת בדרך כלל? שהמוטציה קיימת או שלא? אני לא מוכנה לעשות בדיקת מח עצם. מה לעשות? תודה.

מדובר בתוצאה גבולית. ההתייחסות וההחלטה הטיפולית במהלך ההריון ואחריו תלויה בפרמטרים רבים כולל בדיקות הדם השונות והרקע הרפואי ולא ניתן לענות דרך המחשב. קרוב לוודאי שכדאי לעשות בדיקת מח עצם כדי להגיע לאבחנה. ממליצה להיוועץ בהמטולוג המטפל שמכיר את המקרה לעומק.

מנהל פורום המטולוגיה