טחול מוגדל בבדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/09/2018 | 14:13 | מאת: אוריאל

שלום וברכה עשיתי בדיקת אולטראסאונד ובפיענוח שלה נאמר שהטחול מעט מוגדל14.5 ס"מ במרקם אחיד. אני בן 39,מה המשמעות של טחול מוגדל והאם צריך המשך בירור. תודה רבה

מדובר בהגדלה מתונה של הטחול. טחול מוגדל יכול להיות חלק ממצבים שונים כמו מחלות כבד, מחלות דלקתיות וזיהומיות, מחלות המטולוגיות ומחלות תורשתיות כמו גושה. במקרים רבים לא מוצאים סיבה. מומלץ לבצע בדיקות דם כולל ספירת דם ותפקודי כבד ולפנות להערכה המטולוגית.

מנהל פורום המטולוגיה