התייעצות לגבי טיסה במצב רפואי..

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/08/2018 | 20:31 | מאת: מור

בעלי בן 28, בריא בד"כ, תוצאות בדיקות הדם האחרונות לא חזרו תקינות- המוגלובין גבוה ומספר גבוה של תאי דם אדומים, מבדיקת אולטרסאונד גילו גם טחול מוגדל 15.5 ( מצורפות כל תוצאות הבדיקות) המטולוג המליץ לבצע הקזות דם ולקחת מדללים.. בעוד שבועיים אנחנו טסים לירח דבש, הטיסה היא 4 שעות, הפסקה של 4 שעות ואז עוד 8 שעות טיסה. האם זה בטוח לטוס? האם צריך לקחת יותר מדללים או לעשות משהו מיוחד? האם כדאי לבטל את הטיסה? תודה רבה, מור

30/08/2018 | 20:36 | מאת: מור

לא מצליחה לצרף את התוצאות: RBC- 6.66 המוגלובין- 19.5 Hematocrit- 58 RDW- 15.7

מדובר בערכים גבוהים של המוגלובין, בנסיבות כאלו נדרש בירור המטולוגי בעיקר על מנת לוודא שאין מדובר בפולצטמיה ראשונית הכרוכה בקרישיות יתר-כאשר במקרה זה רצוי להיות מאוזן לפני הטיסה. לגבי המקרה הספציפי וקבלת החלטה לקראת טיסה רצוי להיוועץ בהמטולוג המטפל שמכיר את המקרה לעומק.

01/09/2018 | 20:31 | מאת: nur

תודה

מנהל פורום המטולוגיה