שאלה לגבי תוצאת בדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/08/2018 | 16:07 | מאת: אורלי

שלום רב מזה כחודש אני משתעלת לאחר שפעת...שיעול מחניק. עד שלבסוף לפני כשבוע שתיתי פרדינסון 20 מג פעמיים ביוםלמשך 3 ימים ו הרגשתי השתפרה.כמו כן השיעולים כמעט פסקו. יום אחרי שסיימתי את הסטרואידים ביצעתי בדיקות דם. לפי הבדיקות דם הלימפוציטיס גבוהים התוצאה 60 והניוטרופיליס נמוכים...במקום אחד זה 28 ובמקום אחר רשום 1.7 השאלה שלי האם שתיית הסטרואידים משפיעה על ספירת הדם?באופן הזה? יצויין שבתחילת החודש גם ביצעתי בדיקות דם והבדיקות היו תקינות. אודה לתשובתכם.

מבחינה המטולוגית בהערכה של התאים הלבנים, יש להסתכל על המספר האבסולוטי ולא האחוזים. טיפול בסטרואידים יכול לגרום לעליה במספר התאים הלבנים, בעיקר הנויטרופילים. במידה ודווקא מספר הלימפוצטים גבוה, יש לעקוב ובמידה וגבוה בבדיקות חוזרות יש לפנות לבירור המטולוגי.

מנהל פורום המטולוגיה