רמת רטיקולוציטים בדם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/08/2018 | 17:34 | מאת: חסוי

שלום, אני בת 25. נוטלת גלולות. לאחרונה סובלת מירידה במשקל, אנמיה (המוגלובין 12), מחסור בויטמין B12 ומגנזיום. בבדיקת דם רמת רטיקולוציטים הייתה 1.4 (תקינה). בבדיקה גופנית נצפו בלוטות לימפה מוגדלות בכמה אזורים ויש כאבים בבטן. רציתי לשאול האם תוצאת הרטיקולוציטים נחשבת תקינה במצב כזה? או שזה עשוי להעיד על בעיה במח העצם? תודה!

רמת הרטיקולציטים מצביעה על תגובת הגוף לחסר בתאי דם אדומים. אצלך ההמוגלובין וגם הרטיקולציטים תקינים-כשזה תקין.

07/08/2018 | 17:24 | מאת: חסוי

הכוונה שלי האם במצב אנמיה, רמת הרטיקולוציטים לא אמורה להיות גבוהה? כתגובת פיצוי? זה שהם תקינים זה לא מעיד על חוסר היכולת של מח העצם לפצות על המחסור?

מנהל פורום המטולוגיה