גלולות יאז בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/07/2018 | 20:10 | מאת: חנה

בת 50, צריכה לקחת גלולות יאז למשך 12 ימים כדי לדמות מחזור. הבנתי שהגלולות הללו יכולות לגרום לקרישי דם, מה הסיכוי שזה יקרה ואולי יש גלולות אחרות פחות מסוכנות בעניין הזה עם אותה תוצאה , תודה

גלולות המכילות אסטרוגן יכולות להגביר את הסיכון לקרשי דם אם כי לא בטוח ששימוש קצר טווח הוא משמעותי. ניתן להשתמש בגלולות המכילות פרוגסטרון בלבד שאינן מגבירות את הנטייה לקישים, אם כי אני לא בטוחה שיתאימו למטרה שלך. ממליצה להתייעץ עם רופא הנשים.

מנהל פורום המטולוגיה