משטח דם ֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱBLOOD SMEAR

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/07/2018 | 13:25 | מאת: אירה

שלום בתי בת 18 וחצי,היו כאבי גרון -ללא חום,משטח גרון שלילי ,ללא אדנופטיה,אבל שקדים היו מכוסים בתפליט לבן.יש נוגדנים לCMV.EBV. ב.דם תקינות.א.א.ג ביקש לעשות BLOOD SMEAR.התוצאות הן:SEGMENTED NEO-4.66 LG LYMP-0.15 VARIANT LYMP-0.37 ATYPICAL MONONUCL.-0.07 LYMPHO-2.03 MONOCYTES-0.22 EOS-0.60 BASO-0.15 בסוף כתוב :HYPERSEGMENTED NEUTROPHILS.ברקע בגיל 15 -איבוד שמיעה פתאומי.א.א.ג לא ידע להסביר את תפליט על השקדים. תודה מראש

קשה לענות בלי להכיר את המקרה ואת כל בדיקות הדם אך על פניו ההמצאים במשטח יכולים להתאים לתמונה של מחלה וירלית. בשל היפרסגמנטציה של נויטרופילים כדאי לבדוק רמת B12 וחומצה פולית.

מנהל פורום המטולוגיה