בלוטות מוגדלות בצאוור ובית שחי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/07/2018 | 13:12 | מאת: רונה

ד״ר שלום, אני בת 29 במסגרת מעקב חצי שנצי של אולטרסאונד שד נראה כי ישנה בלוטת לימפה מוגדלת בעלת קור טסט מעובה של 0.9 ממ בבית השחי. לאחר חצי שנה חזרתי על הבדיקה והיא יצאה עם אותה התוצאה בדיוק. בנוסף הרגשתי בחודש האחרון שיש לי בלוטה מוגדלת בצאוור ועשיתי אולטרסאונד ותוצאותיו: בצאוור מימין צמוד לצוואר הפרוטיס מודגמת קשרית לימפה מוגדלת כ0.6*2.2 סמ במראה סונוגרפי תקין, מתאים במיקום לממצא המימוש. שיערתי שהכל תקין אך הרופאה שלחה אותי להמטולוגיה ואא״ג להמשך בירור אני על סף שיגעון מלחץ... מה זה יכול להיות? אין לי שום תסמינים אחרים... האם הבדיקות מראות משהו חריג?? האם זה יתכן שזה מבנה? בבקשה, אשמח לעזרה. עשיתי בדיקות דם, הכל תקין ברוך ה.

מדובר בבלוטה קטנה וקרוב לוודאי אין מדובר במחלה המטולוגית, אך ליתר בטחון יש להשלים ת הבירור כפי שהומלץ על ידי הרופא המטפל.

מנהל פורום המטולוגיה