חשש מכמה סימפטומים שאני מרגישה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/07/2018 | 21:19 | מאת: מיה

שלום דר בת 26 + 2 תינוקות היום הייתי אצל רופאה אנדרוקנירולוגית לבדיקת בלוטת התריס עקב תת פעילטת כ 9 שנים מטוםלת ב 100מ"ג גל יום בדיקות הדם תקינות והבלוטה מאוזנת רק שויטמין D יש בו חסר ואני צריכה לחזור על הבדיקה . הרופאה מיששה את הצוואר והפנתה ל us צוואר ורקמות רקות שאלתי למה ? האם יש משהו חריג והיא אמרה שלר מיששה כלום ואין גוש כלשהו רק שצד שמאל קצת גבוהה מצד ימין בצוואר והיא רוצה בירור בהפניה רשום : בלוטה נמושה תקינה , קשרית בצד ימין . אני זוכרת מאז 3 שנים מעל עצם הבריח בין הצוואר לעצם "אני ממש רזה " אז יש לי שם מין שקע כמו של דוגמניות .. שם יש בלוטה ניידת לאורך כמו רקמת שומן ויש שם עוד בלוטה קטנה עגולה .. אי אפשר לראות אותם בעין אלא רק במישוש אם מתרכזים האם יש חשש ללימפומה ??? או לממאירות כלשהי ? האם בדיקות דם היו מראים זאת אילו זה היה לימפומה ? או שזה לא קשור יש לציין שלפני כחודש וקצת עשו לי בביץ חולים צילום חזה וצילום בטן והיה תקין . אני ממש בחרדות ולא מתפקדת פשוט .

החשד ללימפומה עולה כאשר יש בלוטת לימפה מוגדלת בצורה משמעותית. במידה והבלוטה קטנה- דוגמא כ1-2 ס"מ לרב אין חשש מלימפומה. ניתן לדעת מה גודל הבלוטה בבדיקת אולטרא סאונד.

מנהל פורום המטולוגיה