טרומבוציטופניה בבדיקת דם החל משנת 2010

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/07/2018 | 22:23 | מאת: גילי

בן 62 משנת 2010 ירידה בטרומבוציטים כעת 57 שאר הספירה תקינה אין אנמיה המוגלובין 15 נוטל אספירין

02/07/2018 | 07:55 | מאת: גילי

טעות בבדיקת הדם טרומבוציטים 73 וכן יש הערה Plt clumps found

PLT clumps-הכוונה שנוצרות קבוצות של טסיות במבחנה כך שקרוב לוודאי שהערך שהמחשב קורא לא אמיתי וערך האמיתי גבוה יותר. כדי לוודא שזה המצב רצוי לבדוק את ספירת הטסיות במבחנה עם חומר מדלל שימנע את הווצרות הקבוצות.

לירידה בטסיות יכולות להיות סיבות רבות (מצבים אוטואימונים,, תרופות, בעיה בכבד ועוד..) ורצוי לפנות להמטולוג לצורך בירור. בדרך כלל ניתן להמשיך לקחת אספירין כל עוד הטסיות מעל 50, אך אם ערך הטסיות מתחת ל50-יכול להיות דימום בנוכחות אספירין.

מנהל פורום המטולוגיה