בבדיקת US נמצא טחול מוגדל עם נגע של 2 ס"מ

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/06/2018 | 21:04 | מאת: שאול רוזנפלד

הבן שלי בן 22 הרגיש כאבים באחד האשכים לפני שבועיים. הוא הופנה לבדיקת US, ובה נמצא שהטחול שלו מוגדל עם נגע בגודל של 2 ס"מ. בבדיקת דם ושתן שהוא עשה אחר כך נמצאו כל הבדיקות תקינות חוץ מרמה גבוהה (מעבר לטווח הנורמה) של המוגלובין. הוא הופנה להמטולוג, אבל טרם הגיע התור שלו. מה ניתן ללמוד מהממצאים האלה? נ.ב: אין לו כל סימנים לבעיות בריאות מעבר לכך תודה

קשה לענות למקרה ספציפי בלי לראות את הממצאים. בעיקרון המוגלובין מוגבר בנוכחות טחול מוגדל יכולים להצביע על מחלה המטולוגית -פוליצטמיה וורה ולכן מומלץ להבדק על ידי המטלוג. ברב המקרים אין דחיפות אך זה תלוי בערך של ההמוגלובין.

מנהל פורום המטולוגיה