Mgus - שאלה בדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/06/2018 | 13:22 | מאת: ערן

שלום רב, שמי ערן. לפני שנתיים הייתה תקופה שלא הרגשתי טוב והיו לי חלבוני אימונוגלובולינים גוביהחם מסוג IgA וIgG והרופא משפחה שלי הפנה אותי לעשות בדיקה בשם אימונופיקסציה. עשיתי 3 בדיקות כאלו: פברואר 2016: התוצאה הייתה: לא נמצאו monocolonal bands מרץ 2016: נמצא פס השקעה חלש שלא ניתן לאיפיון אוגוסט 2016: נמצא פס השקעה חלש שלא ניתן לאיפיון. ממה שהבנתי התוצאות שיצאו לי תקינות, האם זה נכון? בנוגע לMGUS, במקרה שלמישהו אכן יש אותו, מה הסיכוי שב3 בדיקות אימונופיקסציה היו מפספסים אותו? תודה ערן

בדיקת האימונופקסציה מדוייקת ולכן לא תפספס מקטע שקשור לMGUS. לציין כי כדי לשלול MGUS יש לבצע גם בדיקת שרשרות קלות בדם ואימונופקסציה בשתן.

מנהל פורום המטולוגיה