עזרה בבקשה..כדוריות דם גבוהה:((

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/04/2018 | 16:00 | מאת: מרים

אני בת 53 סכרתית מטופלת במטפורמין ויוטירוקס לתת פעילות בלוטת התריס. בבדיקה שעשיתי היום התקבלו התוצאות האלה: hb-16.2 hct-47.8, rbc-5.48 והכי גבוהה plt-556/ אני מבינה שהבדיקות לא תקינות ומעידות על בעייה בכדוריות דם אדומות. אני מאד מודאגת האם זה מראה על מחלה מסוכנת? למה עליי להיערך? האם יש טיפול לבעייה הזאת? תודה רבה על ההיענות לעזור כי יש תור לרופא משפחה רק בעוד שבוע.

במידה ויש עליה בהמוגלובין בבדיקות חוזרות- מעל 16 באישה, זה נקרא פוליצטמיה. הממצא יכול להיות משני למצבים כמו עישון או מחלת ריאות, או להיות ביטוי של מחלה ראשונית במח העצם הכרוכה בקרישיות יתר. ממליצה לחזור על הבדיקה ובמידת הצורך לפנות ליעוץ המטולוגי.

17/04/2018 | 22:23 | מאת: מרים

תודה רבה ד"ר. האם יש טיפול לבעיה הזאת והאם פוליצמיה זאת מחלה קשה ומסוכנת?

יש טיפולים לפולצטמיה ראשונית בעזרתם לרב ניתן לשלוט במחלה.

מנהל פורום המטולוגיה