הטרוזיגוט לפקטור 2, כמה שאלות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/04/2018 | 11:42 | מאת: מאיה37

שלום. גילו לי עכשיו שאני הטרוזיגוטית לפקטור 2. מאחר והתוצאה של פקטור 11 אצלי הייתה בטווח הכי נמוך של הרף (ובבדיקה קודמת מתחת לרף), השאלה שלי - האם העובדה שיש לי פגם שיוצר אובר קרישיות ופגם שיוצר קצת חוסר קרישיות יכולות להשלים איכשהו או שזה לא קשור ונדפקתי משני הצדדים? שאלה נוספת: האם יש קשר בין הטרוזיגוט לפקטור 2 והפלות, או שאם יודעים מראש ומטופלים בקלקסן זה נמנע לחלוטין? ושאלה אחרונה: הבנתי מהרופאה שלי שכבר לא עושים בדיקות לMTHFR ושבכללי פחות מתייחסים לבדיקה כזאת, זה נכון? תודה

לגבי פקטור 11- קשה לענות בלי לראות את הבדיקה אך נשמע שהממצא גבולי ולכן קרוב לוודאי חסר משמעות. לגבי מוטציה בפקטור 2- מעידה על נטיה לקרישיות אך הקשר להפלות פחות ברור ולרב לא מקובל לתת טיפול במהלך ההריון. אך יש להתייחס למקרה באופן ספציפי. לגבי MTHFR- אכן, כבר לא מקובל לבדוק.

18/04/2018 | 14:02 | מאת: מאיה37

מנהל פורום המטולוגיה