בלוטת לימפה. בית שחי.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/04/2018 | 16:24 | מאת: נמרוד

שלום דוקטור אני גבר בשנות ה20 לחיי ואין לי מחלות ברקע במשך כשבועיים יש לי בלוטה בבית השחי..ותחושת זרם/לחץ שבא בגלים לכיון הצואר הכתף והחזה כלומר לכול סובב הכתף. ניגשתי למיון לאחר בדיקה גופנית לא ידעו בדיוק אם זה לימפה או לא עשיתי ספירת דם תקינה.בדיקת HDL תקינה ואז US פרטי לבית שחי ימין וצוואר. הסברתי לרדיולוגית את הרגשתי והיא עשתה לי בבית שחי ימין וצוואר הסבירה לי שלא ראתה כלום ואז רשמה אין עדות לממצא חריג בנוסף לימפה תקין בבית השחי והצוואר..וגם בלוטת מגן תקינה..3 שאלות ברשותך: 1.האם לאחר בדיקות אלו אני יכול להיות רגוע כי הייתי חרד מבחינת מחלות ממאירות ומסוכנות. 2.והאם יש לך הערכה מה יכול לגרום לי להרגשות האלו ולאיזה מומחה עלי לפנות בכלל? 3.יש סיכוי לפספס משהו משמעותי לאחר בדיקות אלו?

במידה וסונר תקין זה שולל הגדלת בלוטות באיזור שנבדק. כמובן שאין בדיקה אחת ברפואה ששוללת באופן חד משמעי ממאירות. ממליצה להתייעץ בשלב ראשון עם רופא המשפחה.

מנהל פורום המטולוגיה