ET - תסמינים ושאלה כללית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/04/2018 | 14:19 | מאת: עומר

שלום ד"ר, בן 32, ככל הנראה עם ET. למה המידע על ET מופיע ביחד עם סרטן הדם? האם המחלה נחשבת סוג של סרטן? מעבר לבדיקות דם ול-JAK2 חיובי, סובל גם מחלק מהסימפטומים. שניים מהם נראים לי מוזר ואשמח להסבר קצר בשורה (אם זה אפשרי). 1. דימום ממושך. תמיד ידעתי שלוקח לדם שלי המון זמן להיקרש. איך זה מסתדר עם מספר גבוה של טסיות? (860 בבדיקה לפני חודש) 2. הזעה וגירוד, במיוחד לאחר רחצה. איך זה מתקשר? תודה.

טרומבוציטוזיס ראשונית היא אחת המחלות מקבוצת המחלות המיאלופרולפרטיביות המתאפיינות , בין היתר, ביצור יתר של תאים במח העצם. מחלות אילו, בחלק קטן מהמקרים, יכולות לעבור שינוי ממאיר ללויקומיה- סרטן הדם. עליה בטסיות יכולה באופן פרדוקסלי להתאפיין בנטיה לדימום בשל הפרעה בתפקוד הטסיות. לעיתים פעילות היתר במח העצם גורמת לשינויים בכלי דם קטנים והפרשה של חומרים הגורמים לגרד והזעה.

מנהל פורום המטולוגיה