גבול עליון של ספירת דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/04/2018 | 14:26 | מאת: שי

שלום אני בן 27 בבדיקת דם דרך קופת חולים כללית הכימיה תקינה וספירת דם כדוריות לבנות תקינות והכול תקין אבל הומגלובין נע בין 16 ל17 והומטקוריט וכדוריות אדומות הם על הגבול העליון אבל לא חצו אני מתחיל בירור אבל רציתי לשאול שתי שאלות 1.האם ישנה אפשרות שזה בגבול העליון אבל לא קיימת בעיה רפואית? 2.האם פולטימציה משנית מסוכנת ומקצרת חיים?

הממצאים גבוליים ויש אפשרות שמשניים. פוליצטמיה משנית אינה מסכנת חיים בפני עצמה.

מנהל פורום המטולוגיה