קרישיות יתר בהריון שאלה לגבי קלקסן

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/11/2017 | 20:31 | מאת: דנידין

עקב קרשיות יתר (מוטציית פקטור 2) הזרקתי קלקסן 40 לאורך ההריון הראשון ובמשכב הלידה. כעת בהריון שני שבוע 6 פלוס 4, בהריון הנוכחי הזרקתי קלקסן משבוע 4 בערך בעקבות ההריון הקודם. ביום חמישי האחרון היו לי הפרשות חומות בליווי כאבי בטן והיום באולטראסונד נצפה עובר עם דופק וראו גם המטומה 11×8. השאלה שלי היא האם יכול להיות קשר/השפעה כלשהי של הקלקסן עם ההמטומה?

בעיקרון טיפול בקלקסאן מגביר את הנטיה לדימום- אך לגבי הסיבה לדימום רצוי לשאול את רופא הנשים.

מנהל פורום המטולוגיה