איזונפילים, ירידת משקל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/08/2017 | 19:23 | מאת: דני

שלום. גיל 45 מזה שנה ירידת משקל וטרם נמצאה הסיבה למרות בירור גסטרו מקיף. ספירת הדם דומה לעבר בלי שינוי מהותי. כימיה וכו' תקין. אבל שמתי לב השבוע שחל שינוי מסוים ***יש עליה קבועה ב EOS. עד לפני שנה במשך 20 שנה ה EOS עמד על כ 1.5-2 אחוז ובשנה האחרונה עומד על כ 4.5-5.5 אחוז בכמה בדיקות. מה יכול להיות ההסבר לשינוי המשמעותי הזה? האם זה יכול לתת איזה כיוון להסבר לירידת משקל? תודה

כדי להבין אם יש עליה באיאוזינופילים, יש לדעת את הערך האבסולוטי ולא האחוזים.עליה באיאזינופילים יכולה להיות מסיבות רבות: אלרגיה, אסטמה, מחלה זיהומית בעיקר בפרזיטים, מחלה דלקתית, מחלה המטולוגית ולעיתים מחלה גידולית.

11/08/2017 | 20:13 | מאת: דני

שלום בדקתי רמות האיזונופילים אצלי עמדו על 0.1-0.2 במשך 20 שנה. בשנה האחרונה, בכ 6 ספירות דם, רמות האיזונופילים הן כ 0.4 K/UL יש עלייה של יותר מפי 2 ברמות האיזונופילים היות ואני כבר שנה יורד במשקל וש חולשה ולא נמצא ההסבר האם העליה באיזונופילים יכולה לתת כיוון? האם זה דורש בירור מסוים? מה יכול להיות ההסבר לכך? תודה רבה

מנהל פורום המטולוגיה