בדיקות קרישיות - לאחר הפלות.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/08/2017 | 15:08 | מאת: זוהר

שלום רב, לאחר הפלות במסגרת טיפולי IVF הופניתי לבירור הסיבה, אחד מהבירורים היה בדיקות דם לקרישיות על סמך התוצאות שקיבלתי היום (יש עוד 2 בדיקות שלא קיבלתי) נראה כי המדדים הלא תקינים הופיעו בבדיקות הבאות : 1. SCT-LAC RATIO -הטווח נע בין 0.80-1.30 התוצאה שלי היא 1.63 2. PROTEIN C ACTIVITY - הטווח הוא70.0-130.0 התוצאה שלי היא 149 3. MCHC - הטווח הוא 32.0-36.7 התוצאה שלי היא 31.2. אשמח לדעת מה כל בדיקה אומרת פחות או יותר וכיצד זה משפיע על מצבי פיריון . תודה רבה

התוצאה הבעייתית היא בדיקת הLAC (חלק מבירור APLA) שיכולה לרמוז על נטיה לקרישיות, אך הנתונים חלקיים. הקשר בין נטיה לקרישיות לפי בדיקות המעבדה ובין קושי בטיפולי IVF אינו חד משמעי ולכן לא ברורה ההשלכה על טיפולי הפריון. ממליצה לפנות לבירור המטולוגי מסודר עם תוצאות הבירור המלא שבוצע.

10/08/2017 | 15:51 | מאת: זוהר

הבנתי. איזה עוד בדיקות יכולות להראות נטייה לקרישיות ? או לתת תמונת מצב ברורה יותר?

מנהל פורום המטולוגיה