תוצאות חורגות מאוד מודאגת

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/08/2017 | 11:59 | מאת: סנדרה

שלום רב , בת 48 יש לי מיומה מאוד גדולה מעל הרחם כ- 22 ס"מ ומפני שלא חשתי בתופעות לוואי (דימומים , כאבים ) משכתי את הזמן מבלי לטפל בבעיה. בשני מאמרים באנגלית קראתי על שני מקרים של שתי נשים במצב דומה לשלי שמיומות גדולות גרמו לעודף המוגלובין , והמטוקרית (ראו נתונים שלי מטה) בבדיקה מלפני חודשיים המוגלובין 16.4 , המטוקרית 50 RBC 6.26 מצד שני MCV 80,MCH26.4 - כאילו יש לי אנמיה .. RDW-SD 46/7 ,RDW -CV 15.8 IRON 99/9 ,TRANSF 271,VIT B12 483 'FOLIC ACID 11.47 לאחר קבלת הנתונים מלפני כחודשיים הפסקתי לחלוטין בצריכת חלבונים מן החיי ומן הצומח וצרכתי רק אורז , פירות ומצרכים ללא ברזל . אני מרגישה מאוד עייפה , בקושי אני הולכת וגם חשה בחרדה נוראית , אי שקת , הרגשה שיש לי מחלה קשה . האם ייתכן שעודף ההמוגלובין הוא "מלאכותי" והערך עולה רק בגלל המיומה אבל ייתכן שיש שלי אפילו קצת אנמיה ?! האם אני נשארת תקופה (אולי עד הניתוח של המיומה) מבלי לגשת להמטולוג זה מסוכן ? מה דעתכם על המאמרים שקראתי באנגלית ? האם התופעה מוכרת ? המון תודה וסליחה

ממליצה לפנות לבירור המטולוגי מסודר לפני הניתוח כיוון שלא מומלץ לעבור ניתוח עם המוגלובין מוגבר בלי שעברת בירור. במידה ואת מעשנת- מומלץ להפסיק- זה גורם שכיח לעליה בהמולגובין. המיומה קרוב לוודאי שאינה הסיבה לעליה בהמולוגבין.

מנהל פורום המטולוגיה