בדיקות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

01/10/2004 | 08:40 | מאת: קורל

שלום ,אני סובלת מכאבים בחזה שמקרינים ליד שמאל כבר חמישה חודשים. כמובן שפניתי לקרדיולוג לחוצה, והוא שלל בעייה לבבית על סמך בדיקה, גילי הצעיר והעובדה שאני נקבה, לא שמנה ולא מעשנת ובדיקת שומנים בדם תקינה. שאלתי היא האם על סמך כך אכן ניתן לשלול בעייה בלב?עשיתי 2 בדיקות נוספות- הבדיקות הן- מספר פעמים אקג ובדיקת מאמץ שהיו תקינות. ולכן, רציתי להתייעץ איתך- האם הבדיקות הללו היו מגלות אם הייתה לי בעיה בלב? ואם הן תקינות- והן תקינות, האם ניתן להרגע ולהיות בטוחה שזה לא הלב, היות והכאב לא פוסק..עשיתי אקו לפני 10 חודשים עקב MVP קל והממצאים זהים לזה של לפני שנתיים- צניחת מסתם מיטרלית מינימלית. האם אכן ניתן לשלול בעיה בלב על סמך כל המידע הזה?? אני בת 24. תודה ויום טוב.

03/10/2004 | 09:30 | מאת: ד''ר בנימין מדליון

ברפואה לצערנו אין 100%. אך על סמך הנתונים שתארת בליווי כל הבדיקות הנוספות שביצעת הסיכוי שמדובר בבבעייה לבבית הוא קטן ביותר. חשוב להמשיך להיות במעקב.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה