החלפת מסתם ריאתי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

09/01/2004 | 11:08 | מאת: יהודית

פרופ' נכבד, אני פונה אליך בעקבות המלצות חמות של דר' שטרייכר שבנו עובד עימי, בני נולד עם טטרולוגיה ע"ש פאלו עבר תיקון מלא בגיל שנתיים כיום בין 13 לפני 5 שנים עבר צינתור שהצביע אז על לחצים תקינים כיום יש הרחבה ניכרת של חדר ימני נמצא במעקב בשיבא שם גם עבר את הניתוח הראשון (סמולנסקי) לפני שנה וחצי ביקשנו את חוות דעתו של פרופ' בלידן לגבי עיתוי הניתוח הנוסף השתלת הומוגרפט היות ואנו מודאגים לגבי העיתוי שמה לא יגרם נזק בלתי הפיך לחדר הימני מחד, ומאידך האם ביצוע הניתוח כעת בגיל 13 לא יצריך ניתוח נוסף, לפי חוות דעתו של פרופ' בילדן לפני כשנה וחצי ניתן לחכות (בלידן ביצע רק ארגומטריה ללא אקו) בביקורת לפני שלושה חודשים דר' הגש חושב כי יש לבצע הניתוח עכשיו האם תוכל לעזור לנו או להפנותנו ע"מ לקבל החלטה הטובה ביותר? ומה דעתך לגבי סוג המסתם בניתוח מאין כזה?

02/03/2005 | 19:09 | מאת: נאוה

שלום רב, מהו תומכן משחרר תרופה? מהם הקריטריונים להתקנת תומכן כזה ע"ח קופות החולים? ת ו ד ה נאוה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה