תוצאות אקו במאמץ

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

30/11/2015 | 10:10 | מאת: א

לדוקטורים הנכבדים שלום רב. אני בן 53 ויש לי צניחה ואי ספיקה של המסתם המיטראלי. אתמול ביצעתי אקו במאמץ ואלו הם הנתונים. חדר שמאלי 32/53 מ"מ התכווצותו תקינה. הפתלוגיה במסתם המיטרלי הינה FLAIL של אחורי עם סילון אקסנטרי מאוד עם PIZA גדולה ובחישוב יוצא ERO=0.58 כך שמדובר ב MR קשה. TR מינימלי ולחץ ריאתי 45 מ"מכ , עליה שמאלית מוגדלת במידה קלה. שטח במנוחה של LA23 סמ"ר ונפח 82 מלל. מפל סיסטולי של ה TRIC במנוחה 40 בשיא מאמץ 47 הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני ובדופק מירבי. ללא עדות לאיסכמיה, חלל חדר שמאל קטן במאמץ, תגובה קלינית תקינה. שינויים לא החלטיים לאיסכמיה במאמץ. לחץ ריאתי עלה במידה מתונה בלבד. כושר תפקודי בינוני. בשיא המאמץ נפח LA92 מלל ושטח עליה 25 סמ"ר . * אני רוצה לציין שאני מתפקד טוב מאוד, מסוגל ללכת הרבה במאמץ סביר, ללא כאבים וללא קוצר נשימה. על סמך ממצאים אלו,האם אני קרוב לניתוח? אפשר בשלב זה להעריך בזמן? האם אני אוכל לדעת נכון לעכשיו איזו פרוצדורה ניתוחית אני אעבור? חתך זעיר? פתיחת בית החזה? או אולי צנתור אם יש כבר דבר כזה? נכון, הרבה שאלות ולא מעט דאגות ואני מקווה לקבל תשובות לפחות לחלקן. תודה מראש

10/01/2016 | 13:38 | מאת: א

לדוקטורים הנכבדים שלום רב. אני בן 53 ויש לי צניחה ואי ספיקה של המסתם המיטראלי. אתמול ביצעתי אקו במאמץ ואלו הם הנתונים. חדר שמאלי 32/53 מ"מ התכווצותו תקינה. הפתלוגיה במסתם המיטרלי הינה FLAIL של אחורי עם סילון אקסנטרי מאוד עם PIZA גדולה ובחישוב יוצא ERO=0.58 כך שמדובר ב MR קשה. TR מינימלי ולחץ ריאתי 45 מ"מכ , עליה שמאלית מוגדלת במידה קלה. שטח במנוחה של LA23 סמ"ר ונפח 82 מלל. מפל סיסטולי של ה TRIC במנוחה 40 בשיא מאמץ 47 הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני ובדופק מירבי. ללא עדות לאיסכמיה, חלל חדר שמאל קטן במאמץ, תגובה קלינית תקינה. שינויים לא החלטיים לאיסכמיה במאמץ. לחץ ריאתי עלה במידה מתונה בלבד. כושר תפקודי בינוני. בשיא המאמץ נפח LA92 מלל ושטח עליה 25 סמ"ר . * אני רוצה לציין שאני מתפקד טוב מאוד, מסוגל ללכת הרבה במאמץ סביר, ללא כאבים וללא קוצר נשימה. על סמך ממצאים אלו,האם אני קרוב לניתוח? אפשר בשלב זה להעריך בזמן? האם אני אוכל לדעת נכון לעכשיו איזו פרוצדורה ניתוחית אני אעבור? חתך זעיר? פתיחת בית החזה? או אולי צנתור אם יש כבר דבר כזה? נכון, הרבה שאלות ולא מעט דאגות ואני מקווה לקבל תשובות לפחות לחלקן. תודה מראש

11/01/2016 | 08:58 | מאת: ד"ר איתן שניר

לום קיימת אס"ק קשה של המסתם , הפאתלוגיה של המסתם,ברורה, מדדי החדר עדיין טובים(בגודלו ותפקודו) ועפ הסיפור שלך ,אתה במצב אתסמיני בינתיים , לשאלתך לגביי ניתוח זעיר פולשני , התשובה חיובית , אך עפ הסיפור שהבאת פה , לא קיימת עדיין הוראה לניתוח , יש צורך בהמשך מעקב של אקו לב כל 1/2 שנה ,וכן אקו מאמץ פעם בשנה .והחלטה לגביי מועד הניתוח תלקח עי רופא הקרדיולוג העוקב אחריך .

11/01/2016 | 11:26 | מאת: ד"ר איתן שניר

תשובה ראשונה נשלחה כבר , המדובר באסק קשה של המסתם המיטרלי, בגבר א תסמיני, מדדי גודל החדר ,תפקודו וכן תפקודך- תקינים , יש צורך בהמשך מעקב אקו דו שנתי , וכן גם ביצוע אקו מאמץ . כן, ישנה אפשרות לתיקון מסתם זה בגישה זעיר פולשנית .

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה