מסתם אוראטלי דו צניפי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

14/12/2013 | 14:37 | מאת: רון

שלום רב, אני בן 30 במעקב מגיל 10 בעקבות מסתם אורטאלי דו עלי. לפני שנתיים בהמלצת הקרדיולוג אני נוטל 2.5 מ"ג קרדילוג מדי יום. אינני רוצה להיכנס לתוצאות האקו לב האחרון , אבל בכללי הבנתי ששורש האורטה הינו 28 ממ , האורטה העולה 35 ממ, AR קל מאוד ויציב . רגורגיטציה מזערית פיזולוקית במסתם הטריקוספידלי. חטאתי וקראתי קצת באינטרנט בנושא והבנתי שבגיל 30-40 נאלצים רוב הסובלים ממסתם דו עלי לעבור ניתוח . הדבר כמובן הפחיד אותי נורא. האם תוכל לתת המלצות מה כדאי לעשות על מנת לדחות את הפרוצידורה. כמו כן קראתי שיש גם אופציה לצינתור , באיזה מקרים זה מתאים? אינני עוסק בספורט , אך האם יש סוג פעילות שיכול לעזור לשמור על המצב? תודה רבה, רון

15/12/2013 | 10:16 | מאת: ד"ר ארז שרוני

רון שלום, מצבך יציב - וזה טוב חשוב שאתה גם במעקב מסודר. לא מתחייב שתזדקק לניתוח כלל. ההטויות לניתוח מתחלקות לשתיים: באם המסתם תקין - גודלו של אבי העורקים (אבסולוטית - >5ס"מ) או קצב גדילה - >0.5 ס"מ בשנה. באם המסתם לא תקין וההטויה נשענת על הטויה מסתמית (היצרות או אי ספיקה קשות) ההתייחסות לאבי העורקים היא להחלפה אם > 4.5ס"מ. אין דרך להמנע או לדחות - מומלץ להמנע ממאמצים איזומטרים. השתלת מסתם בצינטור לא עומדת על הפרק (גיל,סוג המסתם - דו עלי עדיין בעייתי). בעיקר אם גם צריך להתייחס לאבי העורקים. חשוב מאוד להמשיך במעקב - כפי שאתה מבצע. בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה