פניומטורקס

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

17/02/2013 | 06:02 | מאת: סיגל

שלום רב, בני בן 14 , בריא בדרכ, אובחן השבוע עם פניומטורקס. הוחדר נקז ולאחר יומיים הוא חובר למכונת שאיבה ליצירת ואקום. כעת הוא עדיין מאושפז. אני מבקשת לדעת איך האבחון ישפיע עליו בהמשך, למשל בצבא, תודה , סיגל.

20/02/2013 | 04:09 | מאת: ד"ר רונן גלילי

סיגל שלום, משאלתך ניתן להבין כי מדובר באירוע ראשון שטרם חלף, היות ויש עדיין צורך בנזק ובשאיבה. יש לראות האם האירוע יחלים באופן ספונטני או שידרוש התערבות ניתוחית. כעיקרון אם האירוע יחלים באופן ספונטני ולא תהיה הישנות עד הגיוס לא צריכה להיות השפעה על המיון ליחידות צהל השונות. בכל מקרה ניתן להתייעץ עם מחלקתנו בתיאום בטלפון 03-9376701 בברכת החלמה מהירה, דר גלילי

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה