לאחר פנאומטורקס

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

05/01/2013 | 18:20 | מאת: ליאור

שלום, בן 32 לאחר פנאומטורקס ספונטני, לפני 3 שבועות בוצע ניתוח להסרת בולה ואיחוי החור. בפתולוגיה עולה שהכל תקין פרט לאמפיזמה( עקב עישון כנראה). האם ייתכנו עדין כאבים מסוג דקירות באזור החזה הקדמי העליון לאחר זמן זה?כמו כן מה סיכוי החזרה של מקרה כזה לאחר התערבות ניתוחית ?האם ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית לאחר מקרה שכזה? תודה

07/01/2013 | 22:21 | מאת: ד"ר רונן גלילי

ליאור שלום, ניתן לחזור לכל פעילות גופנית למעט צלילה מכשירנית, כלומר בשימוש באויר דחוס. כאבים יתכנו לאחר הניתוח ויחלפו עם הזמן. קיים סיכוי קלוש לאירוע חוזר, אך אם הניתוח בוצע כהלכה, בד"כ לא יהיה משמעותי ולא יחייב כל התערבות. בברכה, דר' גלילי

09/01/2013 | 08:10 | מאת: ליאור

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה