תשובת אקו

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

01/04/2012 | 19:43 | מאת: ש

עליה שמאלית מוגדלת במידה קלה הודגם SAMבולט של עלה מיטרלי קידמי אי ספיקה מיטרלית בינונית עם סילון אקבנטרי אחורי מתאים למנגנון של SAM מפל לחצים דינמי במוצא חדר שמאל של כ 57 ממכ במנוחה עד כ 76 ממכ בולסלוה החמרה באי ספיקה מיטרלית לבנונית קשה בזמן ולסלוה החמרה במפל לחצים הדינמי וחומרת דליפה המיטרלית לעומת בדיה קודמת . רציתי בבקשה לברר מה פירוש התשובה?

04/04/2012 | 00:24 | מאת: ד"ר ארז שרוני

בהתאמה לקליניקה, במידה וישנה השפעה ישירה על יכולת תיפקודית-משמעותית; מצריך התיחסות. קיימת, אנטומית, חסימה דינמית (לא קבועה, משתנה) במוצא חדר שמאל שינוי מבני זה מוביל ל קושי בהזרמת הדם מהלב החוצה, בעיקר במאמץ, ועקב שינוי אנטומי גם לאי ספיקה של המסתם המיטרלי, המוחמרת במאמץ. בהתאמה לקליניקה החל מטיפול תרופתי ועד ניתוחי. בברכה, ד?ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה