mitralclip

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

20/03/2012 | 20:00 | מאת: רן

שלום רב, רציתי לקבל מידע לגבי הליך שנקרא mitralclip לתיקון המסתם המיטרלי בצינתור. מה מידת ההצלחה בהליך כזה? עד לאיזו רמת תיקון אפשר להגיע? האם ההליך הזה מונע המשך התדרדרות של המצב? לכמה זמן יעיל הטיפול והאם ניתן לחזור עליו בעתיד? תודה

25/03/2012 | 18:39 | מאת: ד"ר ארז שרוני

רן שלום, על ההליך ניתן לקרוא באינטרנט עקרונית נבוצע ע"י קרדיולוגים מצנטרים בשיתוף עם כירוגים לחולים שאינם (!!!) מועמדים לניתוח מסיבות שונות. לגבי רמת התיקון או "השרדות" התיקון; חשוב לציין שפרוצדורת הבחירה הינה ניתוח פעולה זו אינה תחליף לניתוח! אלא מכוונת לאלו שאינם יכולים לעמוד בניתוח - התוצאות פחות טובות מניתוח אך משפרות סימפטומים - לפחות בטווח הקצר. פעולה חשובה בארסנל כלי הנשק להתמודדות עם מחלת המסתם המיטרלי בעיקר על רקע איסכמי אך שולית (עדיין) בקונקסט של המחלה המיטרלית המצריכה התערבות בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה